כולנו מכירים את ההרגשה שיש לנו עומס משימות ואנחנו במרדף אחרי השמישות והרצון להספיק כמה שיותר.
אנחנו תמיד שואפים להיות יותר פרודוקטיביים בלי לשרוף את עצמינו, אז מה הדרך למצוא את האיזון?
המאמר מציג כמה עקרונות שמאפשרים לאזן את שני הגורמים:
1. נהלו את האנרגיה שלכם- נצלו את השעות שבהן אתם מרגישים יותר אנרגטיים והקפידו על הפסקות
2. פנו זמן לעבודה עמוקה- מסגרו את העבודות שלכם ודאגו לשמור על המוטיבציה עם הישגים קטנים
3. שלטו בפגישות- קבעו גבולות, קבעו מטרות לפגישות והקדישו שמן נקי מפגישות
4. טריאז’- בחנו כל הזמן את התיעדוף שלכם.
ניהול אנרגיה
אנחנו לעיתים נופלים למלכודת בה אנחנו מתייחסים לכל הזמנים כיעילים באותה המידה. אנחנו לא מכונות ורמת האנרגיה שלנו משתנה לאורך היום. שעת עבודה ללא הפרעות היא שונה מ 4 רבעי שעה המפוזרים לאורך כל היום. דן אריאלי בספרו לא רציונאלי ולא במקרה מצא ששופטים נוטים יותר לשחרר בערבות אחרי ארוחת הצהריים. כשאנחנו רעבים או מותשים אנחנו נוטים להיצמד לפתרונות המוכרים לנו והבטוחים לנו.
מצאו את קו האמצע שלכם
כדי להבין את דפוסי רמת האנרגיה שלכם ועקבו אחרי התחושו שלכם. תעדו מספר פעמים ביום את השעה, את רמת האנרגיה שלכם בסולם של 1-10, מה עשיתם באותו הזמן ועוד מחשות והערות.
בחנו את הדברים במשך שבוע, ברגע שיש לכם מושג מתי האנרגיה שלכם צונחת תוכלו לתכנן את הזמן בצורה אסטרטגית יותר.
בצעו אופטימיזציות לזמן שלכם
הכינו לעצמכם רוטינה קבעה, למשל אם אתם יותר אנרגטיים בבוקר, קבעו שעות פוקוס בהן כל ההתראות כבויות: התנקו מסלאק וכל מדיה חברתית אחרת. ניתן להתחבר חזרה למדיה החברתית כאשר מרגישים שישנה התקדמות משמעותית בעבודה. למידה על דפוסי ההתנהגות שלנו תעזור לנצל את הזמן טוב יותר.
פנו זמן לעבודת עומק
כמצכבים ואנשים יצירתיים אנחנו צריכים זמן לעבד את המחשבות ולתכנן את הצעדים הבאים. להקדיש זמן לעבודה עמוקה ללא הפרעות עם הפסקות יזומות תעזור לנו לבצע עבודה עמוקה יותר. עיצוב ואפיון הוא לא לינארי ויש שלבים שבהם נדרש יותר פינג פונג, אבל ברגע שהיסודות מונחים קל יותר למצוא את הפתרונות, אך לשם כך צריך לבצע עבודת עומק.
מסגרו את העבודה שלכם
העבודה תיקח את משך הזמן שתקדישו לה, אם תחליטו שמשימה לוקחת 4 שעות בדרך כלל תנצלו את כל 4 השעות למשימה הזו ויש מקרים שזה אפילו יגלוש מעבר. פרקו את המשימה למשימות קטנות יותר והתחייבו לזמן לכל שלב. קבעו את השעות האלו ביומן וכך תוכלו לקבל תמונה רחבה יותר על היום שלכם והמשימות.
זמנים שקטים
הקדישו שמנים ביום בהם אתם מכבים התראות מכל סוג ומצמצמים הפרעות, זה קל יותר בבוקר כאשר חברי הצוות עדיין מתכוננים ליום עבודה.
קבעו מטרות ברורות
כאשר אתם ממסגרים שעות ביום, קבעו בכל זמן מה אתם עושים במדויק. לקבוע זמן למשימה שנקראת ניתוח מתחרים בשוק עלולה להיות גדולה מדי, פרקו את זה לחלקים רטנים וקבעו ביומן אילו מתחרים אתם בודקים. פירוק למשימות קטנות מוקצות בזמן יעזור לכם לראות את ההתקדמות בתהליך.
קחו הפסקות יזומות
עיצוב ואפיון יכולים להיות תהלכים מתישים. לפעמים נדמה שפתרנו בעיה אחת ואז אנחנו מגלים שהיא מתפצלת לעוד בעיות קטנות יותר. אל תזלזלו בחשיבות ההפסקות. השראה מגיעה מהמקומות הכי לא צפויים, מכירים את רגעי האההה!!! במקלחת? המוח עובד גם מאחורי הקלעים ולכן צריך להתרחק מהמשימה לעשות משהו אחר, לתת לו לעבד בקרע את המידע ואז תגיע פריצת הדרך. נניח אם אנחנו יעילים יותר ביום, אפשר לקחת הפסקת צהרים ארוכה יותר כדי לתת למוח מנוחה, אפשר לשלב גם הליכה בהפסקה ולחזור עם נקודת מבט רעננה על הבעיה
מאמר מקור: https://uxdesign.cc/boost-your-design-productivity-3aa1a40f4168