Picture of Ortal Lampert

Ortal Lampert

Product Designer who likes to read and share :)

המדריך האולטימיטיבי לעבודה מרחוק

את יובל קשטכר הקורונה לא מפחידה, הוא רגיל לעבוד מהבית מ-2015 כאשר הוקסם מהרעיון של לעבוד מכל מקום שרק אפשר לדמיין. הכל התחיל כשהוא טס לברלין בחופשת הסמסטר שלו ועבד כמעצב גרפי לסטארט אפ קטן. באותו הרגע הוא החליט שהוא ינהל עסק שאינו תלוי מקום ויוכל לעבוד מכל מקום בעולם שיש בו גישה לאינטרנט. בתור הבעלים של UX Writing Hub (פלטפורמה לימודית לכותבים בהיי טק) הוא מעסיק עובדים, מלמד סטודנטים והכל מרחוק. בכתבה יובל משתף כלים פרקטיים לעבודה מרחוק.
רוטינות וטקסים
רוטינות נותנו לנו מסגרת ועוזרות לנו לתכנן את היעדים שלנו. התחילו ביום ראשון ותכננו לעצמכם את  היעדים השבועיים/החודשיים/הרבעוניים ואפילו השנתיים. כמו כן הקצו לכל יום בשבוע משימה שחוזרת על עצמה כמו שיחת צוות, פרסום ניוזלטר או
אפילו יום חופש. שיתוף הצוות בתכנון השבועי יעזור לכולם להתגייס למטרה הגדולה ויאפשר לנו לעבוד יחד בלי להיפגש פנים מול פנים.
לרוב צוותים יודעים לעבוד יחד וביסוס טקסים צוותיים בנוסף לאישיים עוזר לצוות להיות מסונכרן גם מרחוק.
דמו סביבת עבודה 
זה ממש מפתה לעבוד מהמיטה, אבל סביר להניח שזה לא רעיון טוב. כשעובדים מרחוק קל מאוד לדחות דברים. הדרך הקלה להתמודד עם הדחיינות היא לדמות סביבת עבודה, לקום בבוקר, להתקלח להתלבש וללכת לחדר לעבודה. זה עשוי להיראות מוזר אבל זה לגמרי מוציא אותנו ממוד בית למוד עבודה ומעלה את הפרודקטיביות שלנו.
כלים
ישנם מגוון רחב של כלים שתומכים בעבודה מרחוק, החל מניהול המסמכים דרך תקשורת צוותית, ניהול פגישות עם לקוחות ועד קבוצות הפייסבוק שמספקות דרך מעולה להיות מחוברים לאנשים בעלי אותם תחומי עניין כמו שלנו וניהול קבוצה קטנה כמו קבוצת סטודנטים. 
“עבודה מרחוק טומנת הרבה אתגרים עם זאת כמבינים את העניין זה יכול להיות ממש ממכר”

שתפו פוסט זה