Picture of Ortal Lampert

Ortal Lampert

Product Designer who likes to read and share :)

מפת אמפטיה, מפת מסע משתמש וההבדלים ביניהם

כתבה קצרה שנותנת טעימה מה הן מפת אמפתיה ומפת מסע משתמש.
מפת אמפתיה היא דרך לאפיין את המשתמשים שלנו כדי לקבל החלטות עיצוביות. מפת מסע משתמש היא דרך לפרק את החוויה של המשתמש עם המוצר שלנו או השירות שלנו ע”י תמות מוגדרות.
מפת אמפתיה
מפת אמפתיה אינה שונה בהרבה מהגדרת פרסונות והיא עוד דרך לבהיר לעצמינו מה ידוע לנו על סוגי המשתמשים, מה הצרכים שלהם, מטרות, ציפיות, התנהגות, כאבים וכו’. המפה משמשת לקבלת החלטות בנוגע לאפיון כלומר לאחר שיש לנו כבר את המפה אנחנו יכולים אנחנו יכולים לשחק את תפקיד המשתמש ולתמלל לעצמינו מה הוא היה חושב כשהוא רואה את זה? אילו שאלות שאין להן מענה עלולות למנוע ממנו להמשיך את התהליך? באופן אידיאלי מפת אמפטיה צריכה להיעשות לאחר שלב המחקר, אך לא תמיד זה אפשרי.
בשלב הגילוי, בתחילת הפרויקט ניתן לשבת עם בעלי העניין במוצר ולהעלות השערות לגביי סוגי המשתמשים ומאפיינים בולטים בהם. הרעיון הכללי במצב בו אין מחקר להתבסס עליו הוא לבצע את מפת האמפתיה עם בעלי העניין עצמם. יתכן ויהיו כמה חלקים שמתאים לכמה רבעים מתוך המפה וזה הגיוני לחלוטין.
מפת מסע משתמש
ישנן שתי סוגי מפות מסע משתמש: מפה רטרוספקטיבית שמתארת את מה שמשתמשים עושים עכשיו (בדר”כ מבוססת מחקר) ומפה פוטנציאלית בה ממפים כיצד אנחנו רוצים ומצפים שהמשתמשים יתנהגו עם המוצר החדש. המפה היא בעצם טבלה גדולה עם שלבים לאורך טיים ליין בציר האופקי, ותמות לאנליזה בציר האנכי. השלבים בציר האופקי משתנים על פי הבעיה שאנחנו רוצים לפתור אך הציר האנכי נשאר קבוע.
הציר האופקי מכיל:פעולות: מה המשתמש צריך לבצע כדי לעבור לשלב הבא
שאלות: שאלות שהמשתמש צריך לענות עליהן לפני שהוא יוכל לעבור לשלב הבא
רגעים שמחים: דברים חיוביים ומנהנים שמשפרים את החוויה.
נקודות כאב: תסכולים ודברים שיכולים לפגוע בחוויה.
הזדמנויות: דברים שאפשר להוסיף כדי להעצים את המוצר ונוגעים לבעיה שאנחנו רוצים לפתור.
חשוב להשאיר את ההזדמנויות לסוף מאחר והעמודה הזו היא מעין היפוך של הבעיה שאנחנו מנסים לפתור ע”י הסתכלות חיובית עליה.

שתפו פוסט זה