כיצד לבצע מחקר UX בתקציב מוגבל

כתבה מעולה על שיטות מחקר UX תחת תקציב מוגבל/מוגדר.
מחקר UX למוצר שלנו הוא חלק אינטגרלי מפיתוח המוצר, עם זאת ישנה נטיה לחשוב שמחקר UX עולה הרבה כסף, זה נכון באופן חלקי. מחקר UX דורש השקעה כספית ולוקח זמן להטמיע תהליכי מחקר UX כחלק מתכנון המוצר .הרבה חברות קטנות מעדיפות לפתח את המוצר ולהוציא אותו כמה שיותר מהר, אבל וויתור על שלב המחקר יכול להשפיע לרעה על המוצר.
להלן כמה שיטות מחקר שניתן לבצע בקלות יחסית ויכולות לתת ערך רב לחברה
.1. מחקר אינטרנטי
בימים עברו על מנת לבצע מחקר ראוי חברות היו צריכות לצאת לשטח ולאסוף נתונים. היום עולם מלא של מידע מחקרי נתון בכף ידינו, ניתן לבצע מחקר משני. ישנם מקורות רבים אשר עוסקים בפסיכולוגיה של אינטראקציית אדם מחשב, עם מידת יצירתיות ניתן למצוא מחקרים על התנהגות משתמשים וקבלת החלטות. חשוב לחפש חומר אשר קשור לתעשייה של המוצר שלנו.

2. בדיקות שמישות
שיטה מוכרת ונפוצה במחקר משתמשים, בה אנחנו בוחנים איך המשתמשים משתמשים במוצר שלנו. זהו שלב נדרש בפיתוח מוצרים לווב ולמובייל. צפייה במשתמש מנתב בתוך האפליקציה, הקלטה של הפעולות וההצהרות שלו מספקות נתונים שצוות הפרודקט יכול לנתח. התהליך לא חייב להיות יקר.
3.בדיקות A\B
בבדיקות מהסוג הזה אנחנו מראים למשתמשים שתי אופציות שונות ומבקשים את דעתם עליהן. חשוב לבקש מהמשתמשים רשימה של יתרונות וחסרונות, בקשו מהם לאמוד את החוויה הכללית ושאלו אותם על היבטים ממוקדים של המוצר. אנחנו יכולים להשתמש בדאטה ע”מ לשלול תהליכים מסוימים ולהשתמש ביתרונות ע”מ ליצור פרוטוטייפ היברידי מהיתרונות שהוצגו.
4. שאלון אונליין
שאלון אונליין היא שיטה קלה להשיג מידע מאלפי משתמשים פוטנציאליים. יש צורך בהשקעה מסוימת של זמן בכתיבת השאלון, הפצתו וניתוחו. חשוב לוודא שאנחנו כותבים שאלות ממוקדות ומועילות על מנת לטרגט טוב יותר את העונים על השאלון. השתמשו ברשתות החברתיות, בפלטפורמות אונליין ואימיילים כדי ל”שנורר” תגובות לשאלון. זכרו שהמטרה של השאלון היא לצלול לתוך הפסיכולוגיה של המשתמש, איך הם מוצאים מידע? איזה סוג מידע רלוונטי להם? הערך של השאלון ואיכות התוצאות תלויים במידה רבה בסוג השאלות, ובאיכות טירגוט הקהל שלנו, לכן חשוב לנסח שאלון שהיתה מאחוריו חשיבה רבה ולבצע ניתוח ראוי לדאטה. משתמשים רבים לא אוהבים למלא שאלונים כך שצריך להיות מוכנים לכך שלא יהיה אחוז מענה גדול.
5.מחקר גרילה (שטח)
עונה על הצורך של חברות להגיע לתשובות במהירות. אפשר לקחת את המוצר ישר לשטח, לטרגט את האזורים שסביר שנמצא בהם אנשים שישתמשו במוצר שלנו, חשוב לבחור מקום בו לקהל יהיה את הזמן לעזור לנו (בתי קפה או פארקים). אפשר לבחון בשטח גם פרוטוטייפים. חשוב לזכור שיתכן ונקבל מידע גם מאנשים שלא מעוניינים במוצר שלנו, זה לא בהכרח רע מאחר שהם יכולים לציין מידע שלא חשבנו עליו, מאחר ולא בחנו את המוצר מנקודת המבט שלהם. אל תתעלמו ממשתמשים כאלו מאחר והם יכולים לעזור לשפר את המוצר למשתמשים מזדמנים אחרים.
6.קבוצות פוקוס
קבצו מספר משתמשים במקום בלתי פורמלי על מנת לדבר על המוצר שלכם. צריך להשקיע זמן להבטיח שקבוצת המיקוד מגוונת מבחינה דמוגרפית. התכוננו לפגישה, זהו חלקי מפתח של המוצר שעליהם תרצו לדבר, וודאו שלמדתם מספיק את הרקע של המוצר על מנת לענות על שאלות המשתתפים.