הפרזנטציה חייבת להימשך
כולנו מכירים את הרגע בו אנחנו צריכים להציג פיצ’ר או רעיון שעבדנו עליו בפני הצוות , החששות מתגברים, הברכיים עלולות לרעוד ובאופן כללי המעמד די מלחיץ (לא משנה כמה הפעמים נעשה את זה)
היכולת להעביר את הרעיונות והמחשבות שלנו לאחרים היא אחד כישורים החשובים של מעצב ופרזנטציות הן חלק מהעבודה היום יומית שלנו, אף אחד (כמעט) מאיתנו לא נולד עם היכולת לסחוף את הקבה להעביר במדויק, וזה חלק מהחדשות הטובות שיש לי בעניין הזה. אם לא נולדנו עם היכולת הזו, אפשר ללמוד אותה 😊.
אז קבלו 10 טיפים לפרזנטציה מושלמת
1. הכנה מוקדמת
לפני שאנחנו בכלל מתחילים להקליד את המילה הראשונה לתוך איזשהי שקופית, אנחנו צריכים לוודא שיש לו טמפלייט מוכן עם הסטייל גיידס של החברה: פונטים, צבעים ראשיים, צבעיים משניים וכו”.
במידה ונרצה לעצב שקופיות בעצמינו נוכל לעצב אותם בסקצ’ או כל תוכנת עיצוב אחרת ואפילו להוסיף מיקרו-אנימציות מעניינות.
2. התחילו עם הגדרת הבעיה שאותה אתם מנסים לפתור ומטרת המשתמשים
חשוב מאוד להתמקד בהגדרת הבעיה ובמטרת המשתמשים, צרו שקופית עם שני בולטים (מקסימום). הבולטים האלו ישמשו כקו מנחה לפרזנטציה. הגבלת השקופית לשני בולטים בלבד, תאפשר לנו לדבר על הבעיה ולא לקרוא אותה מהמצגת ועדיין לשמור על הקהל קשוב ומתעניין.
3. ספרו את הסיפור
הסיפור הוא אחד הדברים החשובים בפרזנטציה, והסיפור שלנו הוא בעצם תהליך העבודה.
ספרו את הסיפור מההתחלה, צרו שקופית שממחישה באופן ויזואלי את ההתחלה, אם זה מפת מסע משתמש, יוזר פלואו, או כל דבר שיכול להציג את נקודת ההתחלה שלכם בפרויקט והצעדים למציאת הפתרון.
זו גם הנקודה לשתף את הקהל בתהליך המחשבה שלכם וכך הם יוכלו להתחבר יותר אליכם, אפשר לצרף לצד התמונות והאלמנטים הויזואליים, הערות שמציגות את המחשבות שלכם על כל אחד מהחלקים של הווירפריימס או היוזר פולוא.
4. מחקר וממצאים
אנשים אוהבים לראות נתונים.
כנראה שעשיתם איזשהו סוג של מחקר כדי להגיע לפתרון שאתם מציגים, זה יכול להיות ראיון משתמשים או מבדקי שמישות. כדאי מאוד להציג את המחקר בפרזנטציה, הראו את המספרים אבל לא יותר מדי מספרים כדי לא לאבד את הקהל. שקפו לקהל חלק מהשאלות ששאלתם את עצמכם במהלך המחקר ולמה שאלתם אותן. הדגישו איך השאלת האלו הובילו אתכם לבצע החלטה כזו או אחרת. שקף כזה יראה לקהל שלכם שעשיתם את שיעורי הבית שלכם ושאלתם את הלמה ויגביר את הבטחון שלהם בפתרון המוצע.
5. שלום…בטחון עצמי
בטחון עצמי זה ממש חשוב, השקעתם במצגת, היא בנויה טוב, היו בטוחים שתצליחו להעביר אותה.
יש כמה דברים שתוכלו לעשות כדי להגביר את הבטחון העצמי שלכם:
עשו חזרה גנרלית– בקשו מחבר או קולגה שיקשיב לכם, בדקו כמה זמן לוקח לכם להציג
צפו את השאלו שעשוית לעלות– כמעצבים הפתרון שלנו צריך להיות שלם, וכדי להיות כזה שאלנו את עצמינו הרבה שאלות, הכנו את עצמכם שחלק מהשאלות ששאלתם את עצמכם עשויות לעלות.
הקליטו את החזרה הגנרלית שלכם- צפו בהקלטה ובדקו איפה אתם יכולים להשתפר, אתם יכולים להבין טוב יותר איפה לקצץ את הפרזנטציה, אתם יכולים לזהות מקומות שבהם אתם אומרים הרבה אמממ…ולעבוד עליהם.
6. הפסקה
זה בסדר לקחת הפסקה ולשתות משהו, להסדיר נשימה, לאסוף שוב את המחשבות ולהאט את הקצב במידת הצורך.
7. הציגו עיצובים מתקדמים
אחרי שהצגתם את הבעיה, המחקר והממצאים, זה הזמן להשוויץ בעיצובים שלכם. סביר להניח שעשיתם כמה סבבים לעיצוב, זה מאוד מעניין להראות את השלבים בעיצוב ולמה בחרתם את מה שבחרתם. שתפו את התהליך.
8. הציגו את הפרוטוטייפ
הצגת הפרוטוטייפ תאפשר לקהל לחוות הפלואו והאינטראקציות של הפתרון. וודאו שדי פעם אתם עושים הפסקה ונותנים זמן לשאלות, זה יעודד את הקהל להיות מעורב יותר.
9. השאירו מספיק זמן בסוף לשאלות
אחרי שהצגתם את התהליך את הפתרון והעיצוב, כדי להציג גם את המחשבות שלכם לגביי ההמשך כדי ליצור חוויה שלמה יותר:
מה יכולות היישום של הפתרון זה? איך אפשר להכיל אותו על מוצר אחר בחברה? האם יש עדיים אזורים שצריך לכסות?
היו פתוחים לשאלות ואם עלתה שאלה שאין לכם תשובה עליה, זה בסדר להגיד אני אחזור אליך עם תשובה לזה.
להציג בפני קהל או צוות זה קשה, זה קשה ומביך לכולם, הצוות שלנו כנראה מזדהה עם התחושה הזו, וככל שנגיע מוכנים יותר זה יהיה קל יותר עם הזמן ונקבל פידבקים טובי יותר מהצוות.